Dnes pro změnu nabídnu recept na těstoviny s krémovou omáčkou. Já jsem vařila čerstvé šafránové špagety a právě díky nim je tenhle, opět rychlý a snadný, recept tak báječný!
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 500 g čerstvých šafránových špaget
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 300 g brokolice
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 300 ml smetany na vaření
- 80 g parmezánu
Těstoviny uvařte dle návodu, koupíte-li čerstvé, bude příprava o to rychlejší. Šafránové těstoviny mají nejen krásnou žlutou barvu, ale i příjemnou chuť a vůni.
Brokolici rozeberte na malé růžičky a krátce ji spařte. Úplně stačí, když ji přelijete vroucí vodou, necháte minutu, dvě odstát a pak scedíte a propláchnete v ledové vodě, aby si brokolice zachovala svoji svěží zelenou barvu.
V hluboké pánvi či v kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, na něm osmahněte česnek nakrájený na tenké plátky, přidejte brokolici, promíchejte a zalijte smetanou. Vmíchejte 50 g nastrouhaného parmezánu, špetku soli a pepře.
Do omáčky vmíchejte těstoviny a nechte všechno propojit a prohřát.
Do omáčky vmíchejte těstoviny a nechte všechno propojit a prohřát.
Na talíři každou porci ozdobte hoblinkami parmezánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat