čtvrtek 25. února 2016

Šafránové špagety s brokolicí a smetanou




Dnes pro změnu nabídnu recept na těstoviny s krémovou omáčkou. Já jsem vařila čerstvé šafránové špagety a právě díky nim je tenhle, opět rychlý a snadný, recept tak báječný! 

Co budete potřebovat (na 4 porce):
  • 500 g čerstvých šafránových špaget
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 300 g brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml smetany na vaření
  • 80 g parmezánu


Těstoviny uvařte dle návodu, koupíte-li čerstvé, bude příprava o to rychlejší. Šafránové těstoviny mají nejen krásnou žlutou barvu, ale i příjemnou chuť a vůni.

Brokolici rozeberte na malé růžičky a krátce ji spařte. Úplně stačí, když ji přelijete vroucí vodou, necháte minutu, dvě odstát a pak scedíte a propláchnete v ledové vodě, aby si brokolice zachovala svoji svěží zelenou barvu.

V hluboké pánvi či v kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, na něm osmahněte česnek nakrájený na tenké plátky, přidejte brokolici, promíchejte a zalijte smetanou. Vmíchejte 50 g nastrouhaného parmezánu, špetku soli a pepře.

Do omáčky vmíchejte těstoviny a nechte všechno propojit a prohřát.

Na talíři každou porci ozdobte hoblinkami parmezánu.

Ke krémovým těstovinám ve všech možných obměnách je báječné suché bílé víno, ale to si schovejte, až skončí postní období!


Přeju Vám báječný den a dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat