pátek 2. října 2015

Delikátní Delish



Ve velmi krátkém sledu jsme si o minulém prodlouženém víkendu dali burgery ve dvou plzeňských restauracích. Ačkoliv naším sítem prošly obě dvě, až se příště budeme rozhodovat, kde se nacpeme "mrtvou krávou", bude Delish tou jedinou a pravou volbou!

A protože o kuchyni jde především, začněme u té: Přestože se Delish specializuje na burgery, nabízí i jiné možnosti a po zkušenostech z předchozích návštěv bych i na ně mohla pět ódy, ale chodit sem chodím prostě na burgery, protože v tomto směru nemá Delish v Plzni jediného rovnocenného konkurenta. 

Ačkoliv by se mohlo zdát, že na burgerech se zas nedá až tak moc vymyslet, vždyť je to "flákota v housce", místní kuchař (-i) tenhle argument směle rozmetá(-ají) na kusy. Aktuálně mají na jídelníčku 13 různých burgerů od naprosté klasiky po opravdu zajímavé netradiční variace chutí pro fajnšmekry. A burger si můžete dát buď v menší gramáži (150g) nebo v té, co není pro padavky a dietáře (250g). Co jsme vyzkoušeli tentokrát my? Jack Daniels´s Burger a Mountainburger. 

Fotografii jsem převzala z webovky Delishe http://www.delish.cz/

Mluvit o pečlivém výběru surovin by bylo mrhání časem, i když právě na stabilní vynikající kvalitě a čerstvosti surovin a vlastně celkové kvalitě nabízených pokrmů Delish staví. A popravdě sama si nejsem tak docela jistá, jak se majitelům daří vybalancovat skvělou kvalitu a více než příjemné ceny, a to i navzdory skvělé lokaci Delishe v centru města. Pro pořádek za oběd pro dva včetně nápojů, kávy i čaje jsme zaplatili 563,- Kč.


Jak se nabízí, Jack Daniel´s burgeru dává nezaměnitelnou chuť omáčka stejného jména a báječný šťavnatý burger se dobře doplňuje s cheddarem a karamelizovanou cibulkou. Mountainburgeru dodává jedinečnost pro změnu bramborová placička.

Fotografii jsem převzala z webovky Delishe http://www.delish.cz/

Ve srovnání např. s burgery v Angus Steak housu, ale i v řadě dalších restaurací, kde je podávají, oceňuji v Delishi zejména vyvážené proporce jednotlivých surovin. Občas když si objednáte burger, tak kuchař ve snaze aby host dostal "poctivou porci" předimenzuje housku a maso, zelenina či další suroviny se v celkovém výsledku poněkud ztrácejí. Tohle ale rozhodně není případ Delishe.

Zdejší hranolky jsou samozřejmě opět domácí a ať zvolíte kterékoliv (my tentokrát steakové a farmářské), neuděláte chybu a báječně si na nich pochutnáte. 



Zvláštní pozornost v Delishi věnují i omáčkám a dresinkům, které jsou opět vlastní a neméně báječné. Vybrat si můžete ze sedmi omáček, vedle kečupu i majonézy, ale pokud dáte na moje doporučení, tak rozhodně vyzkoušejte Delish zauzenou majonézu. Jak jsme pochopili, jde o vlastní tajný recept a dieta-nedieta, mohla bych to do sebe hrnout lopatou. Tahle majonéza má skutečně výbornou, neotřelou plnou chuť, báječně voní a máte nevyhnutný dojem, že ji právě vytáhli z udírny.


Nabídka nealkoholických nápojů, piva či vína je přiměřeně pestrá, aby si vybral každý host, ale co se vína týče, současně si na nic nehrají, o bohatý vinný sklípek tady přece nejde.  Za zmínku rozhodně stojí místní domácí limonády, které v ničem nezaostávají za delisháckou kuchyní, jejich chuť je opravdová, svěží, voňavá, sladká právě tak akorát. 

Příjemná a pozorná  je i obsluha Delishe, a to bez ohledu na denní dobu či na fakt, jak plná je restaurace. Pokud si nicméně budete chtít zaskočit na rychlý oběd a do 30 minut se plánujete vrátit do kanceláře nebo pokud si burgery spojujete s klasickým fast-foodovým režimem, můžete být poněkud zaskočeni. Ostatně tento drobný nedostatek se projevil i na květnovém plzeňském APETIT FRESH festivalu, kde fronta před stánkem Delishe patřila k těm nejdelším a čekací doba na objednávku byla delší než u většiny ostatních stánků. Delší čekání ale personál vyrovnává opravdu laskavým a srdečným přístupem k hostům.


Interiér Delishe prošel v letošním roce zásadní proměnou. Původní bílé stěny, které zdůrazňovaly valené klenby a jistou starobylost prostoru, byly nahrazeny nátěrem v netradiční šedo-žluté kombinaci, na což si já osobně zvykám jen pomalu, na druhou stranu však výmalbou celý interiér získal určitý dynamický náboj a podtrhl charakter moderní restaurace v americkém stylu (oproti původnímu trochu jalovému stylu "ani ryba-ani rak"). Stěny namísto dříve nudných černobílých urbanistických fotografií zdobí vtipné, efektní grafické plakáty s odkazy na americkou gastronomii, což opět podtrhuje moderní ráz a společně se svítidly z lahví Jacka Danielse dodává Delishi šmrnc a vtip.
Fotografii jsem převzala z webovky Delishe http://www.delish.cz/

Původní selské stoly a židle byly zdařile nahrazeny jednoduchým, moderním designovým nábytkem, který s celkovým vyzněním interiéru skvěle koresponduje. A ačkoliv já nejspíš ještě několik dalších návštěv budu bojovat s pocitem, že obědvám či večeřím v protiraketovém bunkru, objektivně připouštím, že nový look Delishe včetně jednotícího loga vyznívá koncepčně, moderně a svěže.

Fotografii jsem převzala z webovky Delishe http://www.delish.cz/

Ačkoliv Delish funguje teprve relativně krátce (tuším, že třetím rokem), já ho rozhodně řadím na jednu z nejvyšších příček na plzeňském gastronomickém žebříčku. A pokud se sem budete chystat na večeři, doporučuji Vám udělat si raději včasnou rezervaci, ať seženete volný stůl!





Žádné komentáře:

Okomentovat