úterý 18. srpna 2015

Jogurtovo-meruňkové muffiny



Jogurtové těsto na lehoučké (a snadné) koláče už společně zvládáme bravurně! Tentokrát pro Vás mám tip na muffiny, kterými můžete potěšit své nejbližší a přátele...  

Co budete potřebovat:

  • 2 hrnky bílého jogurtu (cca 300ml)
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • cca 350 g meruněk
  • hrst perníku na strouhání
  • 1 čajovou lžičku skořice
  • 1 polévkovou lžíci mátového cukru
  • hrst mandlových lupínků
  • meruňková marmeláda



V míse smíchejte mouku, cukr, jogurt a vejce, přidejte jeden sáček kypřícího prášku do pečiva. To už přece znáte!



Omyté meruňky vypeckujte, část nakrájejte na čtvrtiny, část na osminky. Pár čtvrtinek si ponechte stranou na ozdobení vršku. Ostatní dejte do misky, zasypte je strouhaným perníkem a skořicí a důkladně promíchejte, aby se perník i skořice pěkně nalepili na meruňky. Dodá jim to zajímavou kořeněnou chuť a vůni!

Formu na muffiny vystříkejte olejem z rozprašovače a vysypte je moukou. Do takto připravené formy nalijte těsto, vsypte do těsta nakrájené a v perníku a skořici obalené meruňky a vtlačte je do těsta vidličkou. Zbylé rozčtvrcené meruňky poklaďte na povrch muffinů.


Muffinovou formu vložte  do trouby předehřáté na 150°C a nechte zlehka péct cca 35-40 minut. Těsně před dopečením posypte povrch mátovým či meduňkovým cukrem. A nechte krátce zkaramelizovat.

Muffinky nechte vychladnout ve formě, poté je opatrně vyjměte, aby se nepotrhaly a můžete servírovat! 


S šálkem ledové kávy nebo studeného mléka si na nich báječně pochutnáte!








Žádné komentáře:

Okomentovat