čtvrtek 26. února 2015

Báječný lehký salát z rukoly, kozího sýra a granátového jablíčka


Co budete potřebovat (na cca 4 porce):

  • 200 g vyzrálého kozího sýra
  • 1 granátové jablko
  • 4 hrsti rukoly
  • 4 listy dalšího salátu dle Vašeho výběru (já si vybrala tzv. římský salát)
  • čerstvě mletý pepř (ideálně růžový)
  • extra panenský olivový olej
  • balsamikový krém


Operte saláty a opatrně je osušte, aby se lístky nepolámaly. Jak jsem již psala výše, vedle rukoly  (též rokety)můžete zvolit další salát celkem libovolně, ale doporučuji vybrat salát výraznější chuti, jako je např. salát římský, dubový, štěrbák nebo čekankové puky. Římský salát bude zajímavý díky svojí barevnosti a tužším podlouhlým lístkům, štěrbák nebo čekankové puky díky lehce nahořklé chuti. 

Rozpulte granátové jablko a vydlabejte kuličky. Pokud jsou spojené bílými vlákny (podobně jako bývají třeba dílky pomeranče či mandarinky), očistěte jednotlivé kuličky. Nakrájejte kozí sýr na trojúhelníčky, mělo by to být cca 50 g na každou porci.

Na talířek poklaďte list římského salátu, hrst lístků rukoly. Na zelené lůžko položte dva trojúhelníčky kozího sýra. Dokola nasypte rubínové kuličky granátového jablka. Posypte zlehka mletým růžovým pepřem a dokola zakápněte olivovým olejem a balsamikovým krémem.

Salát podávejte s trojhránky opečeného toastového chleba či plátky bagety. Je to jednoduchý předkrm, který Vás ohromí příjemnou kombinací hořko-sladkých chutí i svojí barevností.




Žádné komentáře:

Okomentovat